De Klaver Compagnie biedt in de regio Midden-Brabant ambulante begeleiding, dan wel ondersteuning aan mensen met psychiatrische en/of psychosociale klachten en problemen in brede zin.
Daarnaast bieden De Klaver Compagnie jobcoaching trajecten aan in samenwerking met Astare Jobcoaching.

Het doel van onze onderneming is om mensen die aan het kortste eind trekken, een psychiatrische beperking hebben of mensen die het niet lukt om grip te krijgen op hun dagelijkse zaken deze weer op te pakken en structuur aan te brengen in hun leven.


Ambulante begeleiding

De hulp die wij willen bieden is flexibel en cliëntgericht. Dit wil zeggen dat we vrij zijn in welke methodieken we gebruiken, op welke locatie we dit doen en wanneer we dit doen. Dit is tevens ook de reden waarom we dit doen. We zien dat hulpverlening pas werkt wanneer deze aansluit bij de cliënt. Door de platte structuur van ons bedrijf kunnen we snel en adequaat handelen.
Aan de hand van de wensen van de cliënt kunnen we verlichting realiseren, het geheel aanpakken en alles wat ertussen zit. Deze hulp kan bestaan uit coaching, aanleren van vaardigheden, ondersteuning etc.

Samen met de cliënt kijken naar zijn wensen en op basis daarvan een plan ontwikkelen waardoor het draagvlak voor het traject bij de cliënt groot is. De cliënt raakt hierdoor gemotiveerd om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.
We sluiten zo dicht mogelijk aan bij de visie van de cliënt en streven ernaar diens wensen zoveel mogelijk te realiseren.
Voor de hulp die wij bieden is een indicatie nodig. Deze kun je aanvragen bij de WMO van je gemeente. De gemeente kijkt door middel van een gesprek of je in aanmerking komt voor hulp. Ook kijkt de gemeente onder welk gebied jouw hulpvraag valt; wonen, financiën, regie op eigen leven, maatschappelijke participatie, gezin en huiselijke relaties en sociaal netwerk.


Jobcoaching

Naast het begeleiding vanuit de WMO, kun je ook terecht bij De Klaver Compagnie voor een jobcoach. Dit doen wij samen met Astare Jobcoaching. Wij geloven dat het een mens goed doet, wanneer hij zijn talenten kan gebruiken en ontwikkelen en mee kan doen in de maatschappij door het uitvoeren van werk. Tevens werkt dit door in de ontwikkelen op het persoonlijk vlak en heeft het een positieve invloed op de ontwikkeling van de eigen identiteit.

De Klaver Compagnie en Astare Jobcoaching zijn van mening dat werken zoveel meer is dan het verrichten van arbeid. Het is meedoen, ontwikkelen, nieuwe talenten ontdekken, onzekerheden overwinnen en nieuwe mensen ontmoeten. Wij begeleiden mensen met een psychische kwetsbaarheid naar een betaalde baan. We begeleiden dat proces met alle betrokkenen, we nemen samen de obstakels en vieren de successen. We doen dat bij al lopende arbeidsovereenkomsten en ook als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Dit doen we door naast de mensen te gaan staan en op gelijkwaardige basis met hen aan de slag te gaan. Door te ondersteunen te adviseren en een klankbord te zijn.
Wil jij (weer) gaan werken of wil je de eerste stappen zetten om weer werkfit te worden? We helpen je graag bij het vinden van betaald werk, een werkervaringsplek, vrijwilligerswerk of een andere vorm waarin jij op jouw manier kan deelnemen aan betekenisvolle activiteiten samen met anderen. Wij ondersteunen jou bij de zoektocht naar hoe jij jouw talenten kan inzetten wat er voor nodig is jouw wensen voor je toekomstige baan te realiseren. Jij staat centraal in je eigen traject en bepaalt de richting. Wij staan naast je en zijn er bij, als het soepel gaat én als het moeilijk is.

Wil je wat meer informatie en ben je op zoek naar de mogelijkheden, klik dan op onderstaande link. Op de site van Astare Jobcoaching kun je je verder oriënteren.